Звіт про виконання діяльності Громадської організації Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» за квітень 2020 року

Опубліковано: 26 Травня, 2020

Звіт про виконання діяльності Громадської організації Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» 

за квітень      2020 року

 

У квітні 2020 року на базі ГО “Паросток” соціальними працівниками, психологом   та волонтерами організації «Паросток» онлайн на сторінці https://www.facebook.com/groups/206664070609514/ та по телефону щоденно надавалися послуги «Денного догляду для 16 осіб з інвалідністю внаслідок  інтелектуальної  недостатністю», які за віком не можуть отримувати їх у навчальних та реабілітаційних закладах міста Вінниці, проте потребують постійного соціального супроводу, послуг з підтриманого прийняття рішень,  допомоги у вирішенні життєвих ситуацій та інтеграції у соціум.

Було проведено заняття з соціальної реабілітації, а саме:

  1. Формування соціальних вмінь та навичок,
  2. Формування навичок письма та культури зв’язного мовлення,
  3. Арт-терапія,
  4. Формування  математичних уявлень
  5. Ігротерапія (дидактичні та рухливі ігри)
  6. Курс приготування їжі
  7. Курс самообслуговування
  8. Виховні години 
  9. Музикотерапія
  10. Робота на комп’ютері

На заняттям з арт-терапії розвивали творчу уяву, навички користування різними матеріалами, розвивали естетичний смак та навички самовираження. 

Соціальні працівники  протягом місяця відвідували   16 самотніх  людей, членів ГО «Паросток», допомагали поратися по господарству, здійснювали  покупки продуктів та ліків, навідувалися до хворих в лікарні.

Протягом  квітня  2020 р. члени ГО «Паросток» та соціальні працівники  були учасниками таких заходів:

  1.   було проведено свято іменників;
  2. на базі ГО «Паросток» проводиться  прання білизни для членів ГО «Паросток»;
  3. на базі ГО «Паросток» проходили практику майбутні соціальні працівники, студенти Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського;
  4. 20 осіб із важкими порушеннями психофізичного розвитку отримали продуктові набори від Департаменту соціальної політики ВМР.
  5. Громадська організація Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді  «Паросток»  за підтримки МБФ «Відродженя» реалізує проект «Ми поряд». Щиро дякуємо директору ТМ «Україночка» Олені Вихристюк та соціальному працівнику ГО «Паросток» за організацію  доставки продуктів харчування та засобів гігієни  71  дорослій особі із порушеннями інтелекту та важкими психофізичними порушеннями та їхніх родин, членів ГО «Паросток». 
  6. щонеділі відбулися зустрічі Марафону для батьків, які виховують дітей з інвалідністю  «Важливі кроки один до одного» Міжнародної Програми Розвитку дитини – ICDP.  Партнером зустрічей є директорка КУ «ІРЦ №2» ВМР Очеретна Алла Леонівна;
  7. були проведені онлайн групи підтримки для осіб з інвалідністю та членів їхніх родин;
  8. в телефонному режимі  та на сторінці https://www.facebook.com/groups/206664070609514/ було організовано надання інформаційних, соціальних та психологічних послуг для членів ГО «Паросток» та членів їхніх родин в умовах пандемії COVID-19.

Проводилися  заняття інтегрованих арт-майстерень  в режимі онлайн для осіб з інвалідністю, членів їхніх родин, внутрішньо переміщених осіб, людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом. На заняттях відвідувачі мали змогу розкрити свій творчий потенціал, а саме: за допомогою атласних стрічок вчилися створювати оригінальні картини; вчилися робити вироби з пап’є-маше. Учасниками арт-майстерень стали  18  осіб.

34 особи   отримали психологічні консультації.  

 

Працівники ГО «Паросток» брали активну участь написанні та  реалізації соціальних проектів ГО «Паросток».

 

        Продовжено  реалізацію  проекту  «Досвід особливого дитинства». Метою проекту є покращення якості життя  батьків похилого віку дорослих осіб з інвалідністю із важкими  порушеннями опорно-рухового апарату та інтелектуальними порушеннями   шляхом надання  послуги   «Тимчасовий відпочинок для батьків, або осіб, які їх замінюють», формування їхньої  соціальної компетентності, запобіганнях їхньому емоційному  вигоранню та створення умов для їхньої інтеграції в громаду м. Вінниці протягом 2 місяців 2020р. Проект  виконується за кошти Благодійного фонду «Подільська громада».

Громадська організація  «Паросток»  за підтримки МБФ «Відродженя» розпочала реалізацію  проекту «Ми поряд». 

Завдання проекту:

  1. .Забезпечення базової  потреби в харчуванні 71  дорослої особи із порушеннями інтелекту та важкими психофізичними порушеннями та їхніх родин, членів ГО «Паросток», протягом 2 місяців 2020р.
  2. проведення онлайн груп самодопомоги для дорослих осіб із порушеннями інтелекту та важкими психофізичними порушеннями та їхніх родин.

Громадська організація  «Паросток»  за підтримки Фонду «Абіліс» розпочала реалізацію  проекту «Інформаційна підтримка людей з інвалідністю в період пандемії COVID-19 та інших соціальних викликів в Україні». Даний проект покликаний поліпшити якість життя не менше 90 осіб з інвалідністю, які проживають в Україні шляхом створення можливості інклюзивної онлайн освіти, а саме онлайн курсу з сурдоперекладом «Формування соціальної поведінки осіб з інвалідністю в критичних ситуаціях», формування нових соціальних навичок осіб з інвалідністю в умовах пандемії та інших критичних життєвих ситуаціях , психологічної та соціальної підтримки осіб з інвалідністю протягом 7 місяців 2020р. Проект включає: розробку і впровадження онлайн курсу з сурдоперекладом «Формування соціальної поведінки осіб з інвалідністю в критичних ситуаціях» на платформі https://vumonline.ua/courses/, розробка, друк та розповсюдження інформаційного буклету «Вчимося жити по-новому: новий онлан курс для людей з інвалідністю », надання психологічної та соціальної допомоги осіб з інвалідністю.

 

Головою правління ГО «Паросток» була здійснена наступна робота:

  1. підготовка документів для проведення подальших ремонтних робіт в приміщенні ГО «Паросток»; 
  2. контроль за наданням соціальних послуг на базі  ГО «Паросток»;
  3. пошук додаткових благодійних та грантових коштів  для забезпечення та розширення діяльності ГО «Паросток»;
  4. залучення нових осіб з інвалідністю до отримання соціальних послуг на базі  ГО «Паросток»;
  5. організація та контроль за наданням в телефонному режимі  та на сторінці https://www.facebook.com/groups/206664070609514/  інформаційних, соціальних та психологічних послуг для членів ГО «Паросток» та членів їхніх родин в умовах пандемії COVID-19.

Звіт про діяльність було розміщено на сторінці  https://www.facebook.com/iryna.sarancha

Голова правління ГО «Паросток» Саранча І.Г.

Поділитися посиланням
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on whatsapp
Whatsapp