«Життя без насилля: спільні кроки та дії»

Опубліковано: 21 Січня, 2021

18 січня 2021 р. на платформі Zoom відбулася Всеукраїнська онлайн-конференція «Життя без насилля: спільні кроки та дії».

Подію було проведено громадською організацією Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» в рамках проєкту “Не бійся – ти не одна!”  за підтримки Уряду Канади в рамках проєкту «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», що впроваджується організацією Пакт.

Метою конференції  було підведення підсумків реалізації проєкту “Не бійся – ти не одна!”  та обговорення подальших спільних кроків щодо зниження рівня насильства стосовно жінок з інвалідністю  в Україні.

До участі в онлайн-конференції долучилося 50 осіб із числа учасниць заходу проєкту, представниць та представників громадських організацій, студентів за спеціальністю «Соціальна робота» та «Психологія» Навчально-наукового інституту педагогіки, психології, підготовки фахівців вищої кваліфікації Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського, а також зарубіжних гостей із громадських організацій Казахстану.

Крім підведення підсумків реалізації проєкту “Не бійся – ти не одна!”, на  конференції було розглянуто такі питання, як: розвиток спроможності жіночих організацій щодо протидії насильству: досвід проєкту «Жінки України»;  інформаційно-просвітницька робота щодо формування ненасильницьких моделей поведінки серед жінок з інвалідністю в громадах; перспективи протидії насильства у середовищі людей з інтелектуальними порушеннями та їхніх сімей; досвід надання підтримки та допомоги жінкам з інвалідністю, які постраждали від домашнього насильства; правовий супровід потерпілих від домашнього насильства; ефективність міжсекторальної взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі: досягнення та виклики; діяльність громадських організацій як впливовий чинник запобігання та протидії домашньому насильству; послуги Обласного комплексного центру надання соціальних послуг для жінок, постраждалих від домашнього насильства; досвід надання соціальної  підтримки жінкам із порушеннями слуху  щодо протидії домашньому насильству; долі жінок Жіночого клубу м. Немирів Вінницької області.

Кожен соціальний проєкт ГО «Паросток» – це крок до мрії про щасливе безпечне життя кожної людини. Крокуймо разом та змінюймо наше оточення!!!

Голова правління ГО «Паросток»                                                                І. Саранча

Поділитися посиланням
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on whatsapp
Whatsapp