🌟 Проєкт: «Програми підтримки дітей ВПО з інвалідністю у Вінницькій міській територіальній громаді» успішно завершено! 🌟

Опубліковано: 30 Серпня, 2023

Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» повідомляє про успішне завершення проєкту «Програми підтримки дітей ВПО з інвалідністю».

За оцінками спеціалістів інклюзивно-ресурсних центрів м. Вінниці, загалом в громаді перебуває біля 750 дітей з інвалідністю з числа ВПО, які потребують допомоги. Тому з листопада 2022 року у м. Вінниці на базі приміщення ВМГО «Паросток», працює «Гуманітарний хаб для ВПО з інвалідністю Вінницької міської територіальної громади», який опікується більш як 300 родинами ВПО з інвалідністю, в яких виховується 105 дітей, в т.ч. 20 дітей з інвалідністю.

Наявність симптомів посттравматичного стресу заважає дітям та їх батькам повноцінно інтегруватись у життя громади. Проблему посилює те, що в громаді зачиняються реабілітаційні заклади, які мали надавати психологічну підтримку дітям з інвалідністю. Тому ці діти, не отримуючи належного рівня підтримки, порівняно з дорослими ВПО, перебувають в нерівних умовах.

Для вирішення проблеми волонтерами «Гуманітарного хабу для ВПО з інвалідністю Вінницької міської територіальної громади» біло втілено проєкт «Програми підтримки дітей ВПО з інвалідністю у Вінницькій міській територіальній громаді». Програма поєднує цикл групових занять з дітьми під керівництвом досвідченого соціального педагога-тренера; індивідуальні консультації з питань подолання страху, виходу зі стресу, пошуку ресурсів, відновлення психоемоційного стану; арт-терапевтичний майстер-клас з бісероплетіння. Ключовою цільовою аудиторією проєкту є діти з інвалідністю з числа ВПО та їх батьки.

Заходи проєкту проводились у м. Вінниці на базі «Гуманітарного хабу для ВПО з інвалідністю Вінницької міської територіальної громади» за адресою вул. Замостянська 51. Вони включали в себе:

Завдяки реалізації проєкту було покращено психоемоційний стан дітей з інвалідністю з числа ВПО та сформовано навички їх групової взаємодії для подальшої соціалізації в дитячих колективах, покращено взаєморозуміння між батьками та дітьми в родинах, покращено обізнаність мешканців Вінницької та інших громад про підтримку дітей з інвалідністю з числа ВПО. Також було посилено потенціал «Гуманітарного хабу для ВПО з інвалідністю Вінницької міської територіальної громади» щодо надання комплексної допомоги родинам ВПО з інвалідністю.

Висловлюємо щиру подяку донору проєкту, учасникам команди та залученим фахівцям!

ГО «Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» запрошує усіх небайдужих долучитись до ініціатив «Гуманітарного хабу для ВПО з інвалідністю Вінницької міської територіальної громади».

Заходи були підготовлені в рамках проєкту «Громадськість за демократизацію» Інституту економічних досліджень та політичних консультацій за сприяння Європейського Союзу (https://ec.europa.eu/info/aid-development-cooperation-fundamental-rights_en ). Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заходах, є особистою позицією авторів і жодним чином не відображають точку зору Європейського Союзу та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

 

Поділитися посиланням
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on whatsapp
Whatsapp