🌟 Проєкт: «Діалоги заради розвитку та інклюзивної взаємодії в громадах» успішно завершено! 🌟

Опубліковано: 5 Жовтня, 2023
Україна зіткнулась з найбільшим в масштабах країни переміщенням людей через війну – понад 4,9 мільйонів осіб були змушені покинути свої домівки. Серед них значна кількість жінок з інвалідністю, які потребують особливої уваги та допомоги. Проте, ці жінки можуть надати значний внесок у свої нові громади, оскільки у них є чим поділитися, що навчити та що запропонувати. Вони можуть бути активними учасницями громадянського суспільства, які беруть участь у прийнятті рішень, що стосуються всіх нас.
📚 Але як це зробити? – За допомогою civic tech!
Ці громадські технології відкривають можливості для доступного спілкування з владою, бізнесом та одне з одним, а також для вирішення проблем нашого міста, країни та світу. Через civic tech ми можемо проводити опитування, голосування, консультації, ініціювати петиції, участь у бюджетуванні та багато іншого. Ми можемо висловлювати свої ідеї та ініціативи перед тими, хто може їх реалізувати. Також ми можемо контролювати діяльність влади, боротися з корупцією та підтримувати важливі ініціативи.
Саме тому Громадська Організація “Паросток” реалізувала проєкт «Діалоги заради розвитку та інклюзивної взаємодії в громадах». Мета проєкту – підготовка амбасадорок з числа переміщених жінок з інвалідністю та місцевих лідерок з Вінницької, Харківської, Житомирської, Хмельницької та Рівненської областей для участі в процесах прийняття рішень через використання civic tech для вирішення проблем громад.
🌐 До проєкту долучились переміщені жінки, активістки ГО осіб з інвалідністю, представниці жіночих ГО. Усі вони мали високу мотивацію до навчання задля розвитку та інклюзивної взаємодії в громадах.
🚀 Безкоштовна онлайн-програма для учасниць тривала з червня по вересень 2023 року та включала в себе:
1. Проходження відібраними учасницями онлайн-курсу з перекладом на українську жестову мову «Громадські технології для людей з інвалідністю». Курс розроблено у межах проєкту «Ключ до змін – технології civic tech на допомогу людям з інвалідністю» в рамках проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконувався Фондом Східна Європа і фінансувався Європейським Союзом. https://courses.zrozumilo.in.ua/…/course-v1:EEF…/about
2. Участь у серії з 4-х онлайн-практикумів на теми: «Використання інструментів civic tech для вирішення проблем ВПО та приймаючих громад», «Взаємодія переміщених жінок з ОМС задля вирішення проблем ВПО та приймаючих громад», «Взаємодія переміщених жінок з інвалідністю з громадою».
3. Менторську підтримку учасниць.
4. Друковані та електронні інформаційні матеріали.
Заняття відбувались онлайн з використанням сервісу ZOOM з перекладом на українську жестову мову.
👋 Щиро дякуємо Українському Жіночому Фонду, команді проєкту та усім учасницям!
—————————————————–
Заходи проєкту реалізовано завдяки підтримці Уряду Канади в рамках проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджується Українським Жіночим Фондом. Відповідальність за зміст інформації несе ГО Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «ПАРОСТОК». Інформація представлена на заході не завжди відображає погляди Уряду Канади і УЖФ.
Поділитися посиланням
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on whatsapp
Whatsapp