Як у Вінницькій громаді допомагають особам з інвалідністю з числа ВПО

Опубліковано: 27 Березня, 2024

Війна, що триває, змушує покидати свої домівки мільйонам українок, частина з яких має інвалідність або виховує дітей з інвалідністю. На жінок переміщення впливає найбільш негативно через зростання навантаження в частині піклування про дітей та інших членів сім’ї, які потребують догляду, дітей, людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп. Окрім матеріальних проблем, жінки стикаються з психологічними негараздами, які стосуються стресу, травми, депресії, самотності, стигматизації, дискримінації та інших наслідків втрати родини, друзів, роботи, майна.

Тому Громадська організація Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» створила «Гуманітарний хаб для ВПО з інвалідністю Вінницької громади», в якому надається підтримка майже родинам ВПО з інвалідністю, в т.ч. дітям з інвалідністю з числа ВПО. Наразі на базі хабу реалізується проєкт «Соціально-психологічна підтримка внутрішньо-переміщених (ВПО) жінок та дітей з інвалідністю у Вінницькій громаді», який буде тривати до середини травня 2024 року.

Здійснюється надання індивідуальних психологічних консультацій та проведення арт-терапевтичних майстер-класів. Для допомоги дітям з інвалідністю з числа ВПО проводиться хібукі-терапія з залученням сертифікованих фахівців. Надається соціальний супровід для осіб з важкими порушеннями опорно-рухового апарату та інтелектуального розвитку. Крім того, соціальна підтримка включає послуги прання й ремонту одягу. Для полегшення інтеграції ВПО з інвалідністю у життя нової громади, проєктом передбачено заняття з підвищення комп’ютерної грамотності. Доповнює заходи з соціальної підтримки надання правової допомоги у вигляді тренінгів, що надає жінкам можливість більш ефективно захищати права та інтереси. Ось лише невеличка частинка історій успіху, героями яких є стали учасниці проєкту:

Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» щиро дякує Фонду Східна Європа та усім небайдужим за надану можливість покращувати якість життя внутрішньо-переміщених жінок та дітей з інвалідністю у Вінницькій громаді!

Проєкт «Соціально-психологічна підтримка внутрішньо переміщених (ВПО) жінок та дітей з інвалідністю у Вінницькій громаді» реалізується Громадською організацією Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» у межах програми «Спроможні та сильні», що виконується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

#Паросток #ГуманітарнийХаб #СпроможніТаСильні #capableandresistant

 

Поділитися посиланням
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on whatsapp
Whatsapp